Νομοτεχνικές βελτιώσεις για τη συζήτηση στην ολομέλεια κατά την 22-3-2011
1. Άρθρο 20 παρ. 7 υποπαράγραφος α (εσωτερική παράγραφος 5 εσωτ. υποπαράγραφος α)): Το πρώτο εδάφιο της εσωτερικής υποπαραγράφου α) της εσωτερικής παραγράφου 5 της υποπαραγράφου α της παραγράφου 7 του άρθρου 20 αντικαθίσταται με δύο εδάφια ως εξής:
«5. α) Επί των δικηγορικών αμοιβών οφείλεται προκαταβολή φόρου 15%, με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 58. Ο τρόπος, η διαδικασία, ο χρόνος και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια υπολογισμού και απόδοσης του φόρου αυτού καθορίζεται με την απόφαση που εκδίδεται κατ' εξουσιοδότηση της υποπαραγράφου ζ) της παρούσης παραγράφου.»
2. Άρθρο 20 παρ. 7 υποπαράγραφος α (εσωτερική παράγραφος 5 εσωτ. υποπαράγραφος δ)):
Η εσωτερική υποπαράγραφος δ) της εσωτερικής παραγράφου 5 της υποπαραγράφου α της παραγράφου 7 του άρθρου 20 διαγράφεται και οι επόμενες υποπαράγραφοι της ίδιας παραγράφου αναριθμούνται, αντίστοιχα.
3. Άρθρο 28: Η υφιστάμενη διάταξη του άρθρου 28 αριθμείται ως παράγραφος 2 και προστίθεται παράγραφος 1 ως εξής:
«1. Μετά το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 6 του άρθρου 26 του ν. 1882/1990 (Α΄ 43) προστίθενται εδάφια ως εξής:
«Οι Ο.T.A. υποχρεούνται να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομιών τις οφειλές προς αυτούς που συνεπάγονται τη μη χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών καθορίζονται τα στοιχεία που διαβιβάζονται, ο υπεύθυνος για τη διαβίβαση των στοιχείων, η ειδικότερη διαδικασία, ο χρόνος και κάθε αναγκαίο ζήτημα για την εφαρμογή του προηγουμένου εδαφίου.»»
4. Άρθρο 28 παρ. 2 (εσωτ. παρ. 8): Μετά το πέμπτο εδάφιο της εσωτερικής παραγράφου 8 της παραγράφου 2 του άρθρου 28 προστίθεται εδάφιο ως εξής:
«Εάν δεν είναι δυνατή η έκδοση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας λόγω οφειλής προς Ο.Τ.Α., προσκομίζεται στην υπηρεσία ή τον οργανισμό πληρωμής σχετική βεβαίωση οφειλής προς τον Ο.Τ.Α., στον οποίο και αποδίδεται το προς είσπραξη ποσό και μέχρι του ύψους της οφειλής.»
5. Άρθρο 31 παρ. 7: Η παράγραφος 7 του άρθρου 31, όπως έχει αναδιατυπωθεί, αντικαθίσταται ως εξής:
«7. Το Σώμα Φορολογικών Διαιτητών διοικείται από τον Πρόεδρό του. Πρόεδρος διορίζεται συνταξιούχος ανώτατος δικαστικός λειτουργός του Συμβουλίου της Επικρατείας ή των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων ή πρόεδρος φορολογικών διαιτητών. Ο Πρόεδρος επιλέγεται από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με πλειοψηφία δύο τρίτων (2/3) των μελών της, διορίζεται δε με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών από την κοινοποίηση σ' αυτούς της απόφασης της ανωτέρω Επιτροπής της Βουλής. Μέχρι να επέλθει η αναγκαία τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής, ο Πρόεδρος επιλέγεται με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ο Πρόεδρος διορίζεται με θητεία πέντε ετών, η οποία μπορεί να ανανεώνεται μία φορά. Με την αυτή διαδικασία και με την αυτή θητεία επιλέγεται και διορίζεται και ένας Αντιπρόεδρος, ο οποίος αναπληρώνει τον Πρόεδρο όταν απουσιάζει ή κωλύεται. Ο Πρόεδρος μπορεί με πράξη του να αναθέσει την άσκηση ορισμένων αρμοδιοτήτων του στον Αντιπρόεδρο.»