Συζητήθηκε στον Άρειο Πάγο η πρόσθετη παρέμβαση του ΔΣΠ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου για το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτων
Την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου, συζητήθηκε στο Δ' Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, η υπόθεση που αφορά στη συνταγματικότητα του Νόμου 4092/2012 και, ειδικότερα, της ρύθμισης με την οποία περιορίζεται ως το ποσό των 6.000 Ευρώ η χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης στους συγγενείς των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων.
Η υπόθεση εισήχθη στον Άρειο Πάγο κατόπιν αναίρεσης του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης από Τροχαία Ατυχήματα κατά της
υπ' αριθ. 345/2013 απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, που είχε κηρύξει τον νόμο ανεφάρμοστο λόγω αντίθεσης με το Σύνταγμα και το Κοινοτικό Δίκαιο.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του, άσκησε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των αναιρεσιβλήτων και παριστάμενος στη συζήτηση μετά του Προέδρου του Γ. Σταματογιάννη, ζήτησε την απόρριψη της αναίρεσης, υιοθετώντας την άποψη που από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων ενάντια στην απαράδεκτη και δραστική περιστολή των δικαιωμάτων των θυμάτων των τροχαίων ατυχημάτων και των συγγενών τους.
Πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των αναιρεσιβλήτων, άσκησαν επίσης ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών .
Αντίθετα, πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου άσκησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.